yangın kapısı Temel Açıklaması

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanım alanı kocalemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz özge bir kompartmanda korumayı lakinçlar.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mutabık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu yazımızda;

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin yerı sıra, yangın bapları ekseri özel istila ve kapı menteşeleri kabil diğer yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının canipı nöbet otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapıları camlı kabil.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çhileışmasına imkân esenlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı üzere ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme altına hileınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin yangın kapısı selim şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın ve ivedi boyut anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söyleyiş edilen yangın kapısı bu kısım temelı modellerde alışılagelen kapı koluna kabil. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “yangın kapısı Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar